VÕTA ÜHENDUST 

Kuidas ma ühte veebi mitu korda tegin

September 28, 2021

Lõpetage see successtooride lugemine! Siin on teile natuke päris kraami!

See ei ole kaebelaul. See pole ka musternäidis. Tavaliselt minusugused freelancerid ikka kipuvad uhkustama oma saavutuste ja tehtud töödega. No mina peitsin kõik oma tehtud veebid uues veebiversioonis ära. Ma ei näita neid enam.

Miks ma ei näita oma tehtud veebe?

Sellepärast et ma ei taha enam veebilehti teha. See turg on pilgeni täis ja kõik kes julgevad küsida kõrgemat hinda kui 100€, on ülikallid. Täiega! Samas - kui teha veebe oma elatiseks, siis kui palju peab 100€ maksvaid veebilehti tegema, et elektriarve saaks makstud ja süüa ka veel saaks? Vääga palju. Kui teha väga palju veebe, siis läheb kvaliteet alla ja mina odavat ja halba tööd ei tee. Mulle ei meeldi see hoiak juba algusest peale. Seal on midagi mäda.

Miks ma siis kirjutan postituse veebi tegemisest?

No see ülemine lõik oli teooria. Praktika on natuke teistmoodi. Tegelikult olen ma aegade jooksul jäänud mõnedele inimestele veebitegijana meelde, nemad pöörduvadki minu poole. Uskumatu! Igatahes otsis mu üle Silja-Saareoks Kaldre ja soovis veebilehte saada. Mis seal ikka! Teeme ära! Parasjagu oli kitsas käes ja suvi on nagunii nokitsemise aeg.

Veeb sai uhke!

Kuna mul on välja kujunenud oma kindel tehniline rida, sujus töö kiiresti. Mõned korrad tegime ka kujundust ümber ja mõned head ideed jätsime tulevikku. Okei okei - matsime maha. Veeb sai valmis ja kõik oli kompu!

Aga siis juhtus midagi halba

Ei juhtunud midagi 🙂 See oli lihtsalt isu äratamise vahepealkiri. Tegelikult võttis Silja minuga ühendust ja kurtis, et veeb ei müü! No mis mõttes ei müü? No väga lihtsas mõttes - tellimusi ei tule. Värvid on igavad ja kujundus ei toeta temaatikat.

Damn! Mõtlesin ja olin kuri.

Siis võtsin veebilehe uuesti ette ja vaatasin ise värske pilguga sedasama veebilehte, mida ma olin suvel teinud.

Damn! Mõtlesin (juba teist korda) On jah igav ja kole!

Kuidas ma küll sellise saidi sain teha, ma ei tea. Ma ei saa aru, kuidas ma pidasin seda veebi kenaks. Kuidas ma olin nõus sellise kujundusega. Eks tegemise käigus tekib ikka omamoodi tuimus ja automaataktsepteerimine. Minu kurjus lahtus. Silja tahtis saada uusi värve ja tal oli tuline õigus!

Uued värvid on lihtsalt nii head!

Ja tegingi uued värvid. Õnneks teen ma sellise tehnilise lahendusega, mis võimaldab implementeerida paralleelselt erinevaid templeite! (Tseki selle lause sõnaseadet!) Uued värvid ja uued graafilised pisidetailid muutsid veebi selliseks, nagu oleksin uuesti sündinud. Nii hea tunne oli. Aa - no Silja saatis mulle tegelikult värvipaleti ette. Aga ikkagi - mina tegin ju 🙂

Moraal!

Ma võin olla kuitahes tark ja kogenud, siis ma ei ole absoluutne! Minu arvamus võib olla õige, aga võib olla ka mitte. Mina ei saa kellegile ütelda, et kas tema veeb on ilus või ei ole. Lõppklient paneb kõik paika. Silja oli väga tubli, et tuli minu juurde tagasi ja kurtis muret. Nagu mitte ei rääkinud mingit hägust jama, vaid tuli konkreetse murega.  Selline ülesande püstitus üldiselt töötab väga hästi. Seega - me ei tea, kas veebileht hakkab tööle või mitte. Klientide vool sõltub ka reklaamimisest ja õnnest. Koduleht on midagi, mis peab arenema ja kasvama. Vahel tuleb kasv läbi halva ja ka see on okei. Võib olla ma polegi õige veebitegija, kuna ma kohati enam ei tunneta, mis on hea ja mis on halb.

Aitäh Silja! Sa õpetasid mind ja aitasid minul Sinule teha hea ja ilusa veebi. Loodame et see ka töötab!

Vaadake Näomaalingud.ee veebi ise ja arvake midagi. Omaette muidugi 🙂

Vastake küsimustele:

  1. kas näomaalingud.ee veebilehe kujundus vastab näomaalingute temaatikale?
  2. kas veebilehe plokkide paigutus on sobilik? Kas annab edasi temaatikat ja teenuseid?
  3. Kas teenused on piisavalt selgelt väljendatud?

 

Turundus ja podcastid

Podcastid ja teenused. Kirjuta mulle ja selgitame välja, kuidas saab abiks olla.
VÕTA ÜHENDUST
envelopephone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram